top of page

Rädda Världen

En cirkus- och teaterföreställning om klimatet, konsumtion och kärlek.

 

Mi och Ti föds in i världen. Men vad är meningen med att vara här? Så får de syn på varandra. En annan som nästan är som jag. En bästa kompis, tänk vad kul allt kan vara när en inte är ensam. Plötsligt får de syn på ett meddelande på en skärm och ett till och ett till.

Meddelandena säger att det finns så mycket fina saker att ha att äga och älska. Mi och Ti börjar leta i den lilla världen efter saker att ha och älska, de samlar på sig mer och mer och blir så  upptagna med alla fina saker att de inte ser varandra eller världen. 

Tillslut går nästa världen sönder och berättar då för Mi och Ti att hon är rädd. Världen berätta hur allt började, hur det fungerar men hur hon nu börjar gå sönder.

Mi och Ti måste göra nått! Som tur är finns det massor med barn i världen som ser ut att tillsammans kunna rädda den rädda världen. 

Rädda Världen är en rörelse baserad föreställning om klimatet, konsumtion och kärlek.

När den spelas som offentlig föreställning avslutar vi med en mini workshop. Där barnen får testa på olika cirkus- och teaterövningar. 

I skolor rekommenderar vi den längre varianten av workshop. Under den här timmen jobbar vi med samtal om vad som är det bästa med att leva på jorden, vad vi kan göra för att ta hand om det enda hem vi har och hur vi tillsammans blir starka. 

 

Samtalen varvas med teater- och cirkusövningar där barnen blir stärkta i att våga testa och arbeta tillsammans. 

En timme fullt med rörelseglädje, klurigheter  och eftertanke där målet är att stärka barnen i sin egen förmåga att påverka. 

Målgrupp

7-9 åringar, familjeföreställning

 

Medverkan, idé och manus

Marina Georgescu och Matilda Kjellmor

Koreografi

Hedvig Lövqvist Lundmark

 

Foto och Affisch

LisaLove Backman

Föreställningens längd (ink. mini workshop)

65 minuter

bokningsbar under 2022!

bottom of page